Pan
Biz de Küçük Amerika Olmuşuz - Yazdırılabilir Sürüm

+- Pan (https://pandefteri.com)
+-- Forum: Forum (https://pandefteri.com/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Sosyal Medya (https://pandefteri.com/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Konu: Biz de Küçük Amerika Olmuşuz (/showthread.php?tid=12)

Biz de Küçük Amerika Olmuşuz - radyosessiz - 12-10-2024

Japonya’da yaşayan Amerikalı’nın ülkesini ziyaret ettiğinde dikkatini çeken şeyler  Arrow

ŞOK OLDUM.

Japonya'da iki yıldan fazla yaşadıktan sonra, yakın zamanda eşimle birlikte ABD'yi ziyaret ettim. Bu, ABD'nin birçok yönden işlevsiz olduğunu ve genel olarak çok düşük bir kalite standardına sahip olduğunu anlamamı sağladı.

Dikkatimi çeken şeyler şunlar:

Gittiğiniz her yerde, çalışmayan küçük şeylerle karşılaşıyorsunuz. Gördüğüm yürüyen merdivenlerin yarısı çalışmıyordu, banyolarda sabun yoktu, vb.

Bir kere fark ettiğinizde, Amerika'nın her yerinde görürsünüz. İşler yolunda gitmiyor.

Japonya'da her şey yolunda gidiyor, yolunda gitmemesi de kabul edilemez.

Japonya'ya göre servis çok kötü, bahşiş vermek zorundasınız.

Boston'da güzel bir otelde kaldık ve işçiler greve gitti. Bu, odalarımızın temizlenmemesi vb. anlamına geliyordu ve pencerenin dışında davul çaldılar. Eşim insanların bunu yapabileceğine inanamadı.

Anladım. Japon bakış açısından, bize hizmet sağlamak için para ödediğimiz insanlar nasıl olur da hizmeti sağlamaz? Dahası, hizmeti sunmamakla kalmadılar, bizi taciz ettiler.

Öte yandan, Japonya'da olduğumuz sırada eşim, kendisine izin verdikleri için patronu da dahil olmak üzere işyerindeki yaklaşık sekiz kişiye hediye aldı.

Kültür ve işe duyulan saygı o kadar farklı ki... aslında farklı gezegenler.

Her şey çok pahalı. Şaşırtıcı bir şekilde, Japonya'da yaşamak ABD'nin çoğundan çok daha ucuz. Waikiki özellikle çılgındı.

ABD şehirlerinde Japonya'da olmayan bir tehlike hissi var.

İki evsiz bizi taciz ediyordu; biri zombi gibi önümüze koşuyordu ve bu durum karımı çok korkutuyordu.

Ve iki ayrı olayda iri adamların kadınları tehdit ettiğini gördük.

Biri çok tuhaftı. Waikiki'deki bir alışveriş merkezinin yemek salonunda, bir adam kendisinden kaçan kız arkadaşını "geri dönmezse beynini dağıtacağını" söyleyerek tehdit etti.

Sonra Japonya'ya döndüğümüzde... Bir rahatlama hissettim. Burada gittiğiniz her yerde, her zaman hiçbir tehlike hissi yaşamazsınız.

Bu tür karşılaşmalardan dolayı birçok insanın kaygı yaşadığını ve bunun farkında bile olmadıklarını hissediyorum.

ABD'deki evsizler bazen onlara para vermediğinizde size hakaret edebiliyorlar.

Waikiki'de iki kez oldu.

Japonya'da evsiz insanlar nadirdir. Ve onları gördüğünüzde, neredeyse her zaman çok saygılıdırlar ve insanları rahatsız etmezler.

Japonya'dan daha fazla araba kazası var. Kazalar yüzünden iki kez trafikte kaldım.

Perplexity'ye sordum ve görünen o ki kişi başına düşen ölüm oranına bakıldığında ABD'de Japonya'dan 2,5 kat daha fazla araba kazası meydana geliyor.

Uçuşlar çok daha sık erteleniyor. Belki de bu başka bir kalite kontrol sorunudur?

Amerika'da TSA çok kaba ve tehditkar. Japonya'da ise son derece nazik ve yardımseverler. Çok farklılar.

ABD'deki mağazalarda çok sayıda şey kilitli. Eşim bana bunun ne olduğunu sordu ama anlamadı. Ve ona söylediğimde, bunun ne kadar kötü olduğuna inanamadı. Bunun bir sorun olduğunu bilmek onu korkuttu.

ABD'de göç yavaş işliyor ve size tonlarca soru soruyorlar. Mevcut sınır sorunumuzu ve ülkeye yasadışı girmenin ne kadar kolay olduğunu düşündüğümüzde bu çok çılgınca.

Japonya'da ise bana bir soru sordular, gülümsediler ve beni içeri aldılar.

Umumi tuvaletler çok iğrenç. Japonya'da böyle bir sorun hiç yok.

Ve tabii ki, Japonya'da yaşadıktan sonra ABD tuvaletleri inanılmaz ilkel gelmeye başladı.
Şehirlerde her yer ot kokuyor. Ya da daha kötüsü.

Elbette, ABD'de iyi şeyler de var, örneğin yemek çeşitliliği, vb. Ve kaosun biraz heyecan verici bir yanı var. Ama artık ABD'ye geri dönmeye çok daha az ilgi duyuyorum.

Sanki bir şeyler fark ettiğimden daha derinden yanlış gidiyormuş gibi hissediyorum.

https://x.com/nathanlands/status/1844754874107584518?s=46&t=Y7q_lKCcTBnlRq06WNYlmA

RE: Biz de Küçük Amerika Olmuşuz - Pan - 12-10-2024

Bu yazi Japonya aşkımı yeniden canlandırdı Big Grin